Col·legiar-se

Ens hem marcat la col·legiació com a prioritat número u d’aquest any 2012. Es tracta:

D’una banda recuperar aquells companys que en acabar la carrera s’han obert camí com a professionals de la química al marge del Col·legi; tal vegada ha estat per desconeixement, o tal vegada per considerar que no era necessari. (Certament no ha estat necessari per a aquests companys, prova d’això és que fan de químic i en cap moment han tingut necessitat d’un Col·legi. Tant de bo!).

Veritablement no es pot defensar la col·legiació com una necessitat per exercir la professió. Més aviat es pot recomanar la col·legiació com a un acte lliure d’assumpció per a la defensa i millora de la nostra professió, com a un acte de solidaritat amb els companys que en algun moment sí poden necessitar d’un Col·legi que els ajudi i defensi els seus drets professionals, i com a un acte d’assegurança per si un dia poden ser ells mateixos els que necessiten aquesta ajuda. Val a dir que la col·legiació és obligatòria per a l’exercici de la professió, però no és des d’aquesta obligatorietat que el nostre Col·legi vol aconseguir la seva prioritat d’aquest any 2012. Preferim el convenciment per les raons apuntades anteriorment.

[jbutton a_css="border:4px solid #0097d1;" color="white" size="large" link="https://www.bancsabadell.com/cs/Satellite/SabAtl/Compte_Expansio_PRO/1191360494887/ca/"]Ara amb Banc Sabadell pots beneficiar-te fins a un 10% de descompte en la teva quota de col·legiat. Consulta'n les condicions![/jbutton]

L’ altre col·lectiu que d’altra banda volem convèncer, el més nombrós, és el que surt de la Universitat amb el seu nou títol sota el braç, el recent llicenciat ple d’il·lusió, ple d’esperança. Tant de bo mai no perdi aquesta il·lusió, aquesta esperança, però no està gens fàcil la incorporació al mercat laboral. Per a ells el Col·legi treballa tot oferint-los una Borsa de Treball, una Formació Continuada, una Assessoria Jurídica i Laboral, i un col·lectiu de companys, agrupats en Seccions Tècniques, que en algun moment li poden oferir un consell, un ajut, un cop de mà.

Confiem en l’èxit de la campanya. El Col·legi de Químics de Catalunya ha de ser la casa de tots els químics que treballen a Catalunya.

José Costa, Degà CQC / President AQC

[jbutton icon="yes" size="xlarge" rounded="yes" link="http://www.quimics.cat/col%C2%B7legiar-se/formulari-preinscripcio/"]Col·legiat ara[/jbutton] [jbutton icon="info" size="xlarge" rounded="yes" link="http://www.quimics.cat/contacte"]Fer una consulta[/jbutton]