Cursos Estiu 2021 Del Col·Legi Oficial De Químics De Catalunya

Cursos organitzats pel Col·legi Oficial de Químics de Catalunya amb la col·laboració del Departament de Bioquímica i Biomedicina Molecular de la Universitat de Barcelona amb el reconeixement del Departament d’Educació.

Van dirigits al professorat de secundària i de primària que imparteix o impartirà ciències experimentals. Cursos amb una gran part del contingut de laboratori.

Cada curs serà de 4 dies del 8 al 16 de juliol en horari de matí. Durada: 20 h (3 no presencials). Amb un màxim de 12 participants per curs.

DiaHorariSessions
08/07/20219:00 – 14:001 – 2 (teòric pràctiques)
12/07/20219:00 – 14:003 – 4 (pràctiques)
14/07/20219:00 – 14:005 – 6 – 7 (pràctiques)
16/07/202110:00 – 12:008 (teòric pràctica)
Horari
ProfessoratOriol Güell
Carme Zaragoza
Mireia Díaz
Josep M. Fernández
Professorat

Lloc: Seu del Col·legi Oficial de Químics de Catalunya, Avinguda del Portal de l’Àngel 24, i Departament de Bioquímica i Biomedicina Molecular de la Universitat de Barcelona, Av. Diagonal 643, Edifici Prevosti, planta -1.

Cost matrícula:

50 euros pels Col·legiats del COQC i d’altres Col·legis professionals

75 euros la resta de participants

El pagament s’ha de fer al Banc Sabadell, al compte: ES58 0081 0057 34 0001811487. Posar “Nom del curs i estiu 2021” i el nom i cognoms de la persona inscrita.

Cal enviar còpia escanejada de la butlleta d’inscripció i del pagament a: jmfernandeznovell@ub.edu

Reconeixement del Departament d’Educació com a activitats de Formació pel professorat. Requisits de certificació: assistir a un 80% de les activitats.

Cursos

La Química de la vida

Aquest curs pràctic posarà a l’abast del professorat les noves tècniques en bioquímica i biologia molecular: la PCR, la sobre-expressió de proteïnes, la detecció espectrofotomètrica, electroforesi en gel d’acrilamida i, també en gel d’agarosa, webs de recerca, història d’aquesta recerca i més.

Es vol relacionar la química de la vida, la bioquímica del currículum amb la vida quotidiana. Proporcionar als docents elements per implementar a les seves classes. Contestar les preguntes i dubtes del seu alumnat sobre aquest tema.

La Revolució cultural de les Biomolècules

Aquest curs pràctic posarà a l’abast del professorat tècniques per determinar i detectar les biomolècules. El curs tractarà sobre els canvis socials i culturals que ha produït el descobriment de certes biomolècules.

Es vol relacionar la química de les biomolècules amb el currículum. Proporcionar als docents elements per implementar a les seves classes. Contestar les preguntes i dubtes del seu alumnat sobre aquest tema.

Experiments de Química Quotidians

El primer dia es preguntarà als docents quines parts de la química volen treballar. Després, aquest curs pràctic, posarà a l’abast dels participants les diferències entre dissolució i la llet. L’obtenció d’indicadors àcid-base. Obtenció dels colorants de flors o de M&Ms. Obtenció i mesura dels polifenols d’un te o d’unes flors. I més. El curs tractarà sobre petits experiments fàcils de fer a casa però importants.

Es vol relacionar la química diària, que podem fer amb els materials trobats a casa, amb el currículum de primària i secundària. Proporcionar als docents elements per implementar aquestes senzilles pràctiques a les seves classes. Contestar les preguntes i dubtes del seu alumnat sobre aquesta temàtica.