IV Jornades sobre l’Ensenyament de la Química: “Difusión e impacto de la química en nuestra sociedad”

Benvolguts amics,

En nom de l’organització us dono la més cordial benvinguda a aquestes IV Jornades sobre l’ensenyament de la Química. Com corre el temps, sembla que va ser ahir quan celebràvem la primera edició d’aquestes Jornades a Palma de Mallorca i ja estem en les quartes, pel camí es van celebrar les segones a Múrcia i les terceres a València. Totes elles van deixar el llistó cada vegada una mica més alt de cara a les següents jornades.

Va recollir el testimoni el Col · legi de Químics de Catalunya i celebrarem aquestes IV Jornades sota el paraigua de la Universitat de Barcelona esperant que al finalitzar tots hàgim après alguna cosa més i marxem amb una dosi alta de satisfacció i autoestima per la feina feta. Aprofito per deixar per escrit que aquestes IV Jornades han estat possibles per la feina i dedicació totalment desinteressats de moltes persones que sempre estan entre bastidors però que el seu treball és del tot imprescindible per a tots aquells que intentem contribuir amb el nostre granet de sorra a la millora de l’ensenyament de la química.

Vam escollir el lema “Difusió i impacte de la química en la nostra societat” ja que juntament amb els quatre temes de treball proposats més tots els projectes, propostes metodològiques i aplicacions educatives que es discutiran al llarg d’aquests dies, en les ponències, en les conferències orals, en els pòsters, en els cafès i en els àpats, per intentar incrementar l’apreciació pública de la química a partir d’intensificar la seva difusió en la nostra societat. En acabar les IV Jornades sobre l’Ensenyament de la Química sabrem si som capaços d’aconseguir-i com haurem d’actuar per aconseguir-ho.

Com és sabut aquest 2011, Any Internacional de la Química, pretén que celebrem, a nivell mundial, a nivell de països, a nivell de grup de professionals de la química ia nivell personal, els èxits de la química i la seva contribució al benestar de la humanitat.

Fem nostre el lema:

“Química, la nostra vida, el nostre futur”

“Química, la Nostra vida, el Nostre futur”

“Química, a Nosa vida, o nosaltres futur”

“Kimika, gure Bizia, gure Geroa”

Josep M. Fernández Novell

President del comitè organitzador de les IV Jornades

Patrocinadors

 

 

IV Jornadas sobre la Enseñanza de la Química: “Difusión e impacto de la química en nuestra sociedad”

Estimad@s amig@s,

En nombre de la organización os doy la más cordial bienvenida a estas IV Jornadas sobre la enseñanza de la Química. Como corre el tiempo, parece que fue ayer cuando celebrábamos la primera edición de estas Jornadas en Palma de Mallorca y ya estamos en las cuartas, por el camino se celebraron las segundas en Murcia y las terceras en Valencia. Todas ellas dejaron el listón cada vez un poco más alto de cara a las siguientes jornadas.

Recogió el testigo el Colegio de Químicos de Catalunya y celebraremos estas IV Jornadas bajo el paraguas de la Universidad de Barcelona esperando que al finalizarlas todos hayamos aprendido algo más y nos marchemos con una dosis alta de satisfacción y autoestima por el trabajo realizado. Aprovecho para dejar por

escrito que estas IV Jornadas han sido posibles por el trabajo y dedicación totalmente desinteresados de muchas personas que siempre están entre bastidores pero que su trabajo es del todo imprescindible para todos aquellos que intentamos contribuir con nuestro granito de arena a la mejora de la enseñanza de la Química.

Escogimos el lema “Difusión e impacto de la química en nuestra sociedad” ya que junto con los cuatro temas de

trabajo propuestos más todos los proyectos, propuestas metodológicas y aplicaciones educativas que se discutirán a lo largo de estos días, en las ponencias, en las conferencias orales, en los pósters, en los cafés y en las comidas, para intentar incrementar la apreciación pública de la química a partir de intensificar su difusión en nuestra sociedad. Al terminar las IV Jornadas sobre la Enseñanza de la Química sabremos si somos capaces de conseguirlo y cómo deberemos actuar para conseguirlo.

Como es sabido este 2011, Año Internacional de la Química, pretende que celebremos, a nivel mundial, a nivel de países, a nivel de grupo de profesionales de la química y a nivel personal, los logros de la química y su contribución al bienestar de la humanidad.

Hagamos nuestro el lema
“Química, nuestra vida, nuestro futuro”

“Química, la Nostra vida, el nostre futur”

“Química, a nosa vida, o noso futuro”

“Kimika, gure bizia, gure geroa”

Dr. Josep M. Fernández Novell

Presidente del comité organizador de las IV Jornadas

Patrocinadores