IV Jornades sobre l’Ensenyament de la Química: “Difusión e impacto de la química en nuestra sociedad”

Benvolguts amics,

En nom de l’organització us dono la més cordial benvinguda a aquestes IV Jornades sobre l’ensenyament de la Química. Com corre el temps, sembla que va ser ahir quan celebràvem la primera edició d’aquestes Jornades a Palma de Mallorca i ja estem en les quartes, pel camí es van celebrar les segones a Múrcia i les terceres a València. Totes elles van deixar el llistó cada vegada una mica més alt de cara a les següents jornades.

Va recollir el testimoni el Col · legi de Químics de Catalunya i celebrarem aquestes IV Jornades sota el paraigua de la Universitat de Barcelona esperant que al finalitzar tots hàgim après alguna cosa més i marxem amb una dosi alta de satisfacció i autoestima per la feina feta. Aprofito per deixar per escrit que aquestes IV Jornades han estat possibles per la feina i dedicació totalment desinteressats de moltes persones que sempre estan entre bastidors però que el seu treball és del tot imprescindible per a tots aquells que intentem contribuir amb el nostre granet de sorra a la millora de l’ensenyament de la química.

Vam escollir el lema “Difusió i impacte de la química en la nostra societat” ja que juntament amb els quatre temes de treball proposats més tots els projectes, propostes metodològiques i aplicacions educatives que es discutiran al llarg d’aquests dies, en les ponències, en les conferències orals, en els pòsters, en els cafès i en els àpats, per intentar incrementar l’apreciació pública de la química a partir d’intensificar la seva difusió en la nostra societat. En acabar les IV Jornades sobre l’Ensenyament de la Química sabrem si som capaços d’aconseguir-i com haurem d’actuar per aconseguir-ho.

Com és sabut aquest 2011, Any Internacional de la Química, pretén que celebrem, a nivell mundial, a nivell de països, a nivell de grup de professionals de la química ia nivell personal, els èxits de la química i la seva contribució al benestar de la humanitat.

Fem nostre el lema:

“Química, la nostra vida, el nostre futur”

“Química, la Nostra vida, el Nostre futur”

“Química, a Nosa vida, o nosaltres futur”

“Kimika, gure Bizia, gure Geroa”

Josep M. Fernández Novell

President del comitè organitzador de les IV Jornades

Patrocinadors