GESTIÓ DE L’AIGUA DE PLUJA EN ZONES URBANES. Més aigua menys contaminació. Desenvolupament sostenible” – ADECAGUA

adecaguaLA SECCIÓ TÈCNICA DE MEDI AMBIENT DEL COL·LEGI DE QUÍMICS DE CATALUNYA us convida a la JORNADA TÈCNICA “GESTIÓ DE L’AIGUA DE PLUJA EN ZONES URBANES. Més aigua menys contaminació. Desenvolupament sostenible” organitzada per ADECAGUA (http://www.adecagua.es/).

L’evolució de la humanitat ens està comportant grans modificacions en la superfície de la terra, amb un increment constant de zones pavimentades que disminueixen la retenció de l’aigua, la infiltració, la recàrrega d’aqüífers, i alhora incrementen els cabals instantanis, potencien les inundacions i augmenten la contaminació que arriba a les masses d’aigua, podent provocar una disminució de recursos addicionals per aquesta raó. La societat està descobrint aquest fet i s’està generant una consciència de la necessitat de revertir la situació i gestionar l’aigua de pluja, havent-se popularitzat en els darrers anys expressions com RAIN HARVESTING, STORMWATER MANAGEMENT, SuDS (Sustainable Drainage Systems) i segurament moltes altres. A la Unió Europea i al nostre país la gestió de l’aigua de pluja està rebent un fort impuls gràcies a la Directiva 2007/60 sobre l’avaluació i gestió de les inundacions i la seva transposició a la normativa espanyola.

 La JORNADA TÈCNICA pretén oferir un espai de reflexió i intercanvi de coneixements entre els nostres tècnics, la qual cosa ajudarà a promoure millors actuacions per a la gestió de l’aigua de pluja.

LLOC DE CELEBRACIÓ:

26 febrer 2015, de 9.30 a 18.00 h. Seu Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Carrer 62 núm. 16-18, edifici A – Zona Franca, 08040 Barcelona.

PROGRAMA:

http://www.aguasresiduales.info/descargar/conocimiento/formacion/sJ5PvdmnjU6Sqd1kQFyd5PhktU5aaUIjOY.pdf

INSCRIPCIÓ:

Butlleta d’inscripció

https://docs.google.com/forms/d/1bkTxq6Vd8SsA8bkyc3v45B0veDIuj5AkIGfdvzvEmJA/viewform

Preus d’inscripció reduïts per a membres del Col·legi de Químics de Catalunya.