Quartes Jornades d’Ensenyament de la Química a Catalunya

Publiquem la segona circular informativa de les 4es Jornades de l’Ensenyament de la Química a Catalunya (4es JEQC) que portaran com a lema “Ensenyem i Fem Química”

En aquestes 4es jornades, organitzades per la Secció Tècnica d’Ensenyament del Col·legi Oficial de Químics de Catalunya (CQC) amb la col·laboració de la Facultat de Química de la Universitat de Barcelona (UB), s’abordaran com a temes principals però no únics: 15 anys de “Fem Química”; La innovació en l’ensenyament de la química passa pel laboratori; Química-ficció; Història de la química; Com aplicar-ho a les classes, i molt més. Tot per millorar la formació del futur professional i ajudar al professorat de química en la seva tasca del dia a dia..

Aquesta activitat es desenvoluparà els dies 25, 27 i 28 de novembre, els dos primers dies per la tarda i el dia 28 pel matí. El dimecres 25 a la Facultat de Química de la UB mentre que el divendres 27 i el dissabte 28 a les instal·lacions del Col·legi de Químics de Catalunya. Els assistents podran presentar els seus treballs en format oral o  pòster.  Les sessions s’articularan al voltant de les comunicacions presentades convidant a l’intercanviï d’idees. L’objectiu és difondre la química a tots els nivells, des de Primària fins a la Universitat i des de la Formació Professional fins a tota la societat.

S’ha demanat al Departament d’Ensenyament que l’assistència del professorat de primària i secundària a aquesta activitat tingui el reconeixement, per part del, d’activitat de formació del professorat de 15 h.

Com en les Jornades anteriors s’editarà el llibre de resums (Actes) amb ISBN. L’organització vol que aquesta publicació sigui una eina més de treball per al professorat i, en cas necessari, es faci servir davant de qui calgui perquè es tinguin present les valoracions tècniques aportades pels professionals de l’ensenyament de química,.

Com annex teniu un esborrany del possible horari, de les sessions proposades i com participar-hi. Per a qualsevol pregunta sobre l’organització, els temes a tractar, com enviar els abstracts?  com apuntar-vos? podeu enviar un missatge a:

Josep M. Fernández, email: jmfernandeznovell@ub.edu o quimics@quimics.cat

En el següent document teniu tota la documentació important referent als horaris orientatius, terminis d’entrega de treballs, normes, preu, presentació i entitats col·laboradores.

[button icon=”info” size=”large” link=”http://www.quimics.cat/wp-content/uploads/2015/11/2aCircular4esJEQC.pdf”]Descarregar tota la informació[/button]

 Salutacions cordials.

 

Josep M. Fernández Novell

President de la Secció Tècnica d’Ensenyament

Col·legi Oficial de Químics de Catalunya